3D-scans en 3D-modellen van gebouwen

Voor diverse projecten voerde MBH Consult 3D-scans uit. Om er daarna 3D-modellen van te maken. Dit is toegepast bij:

Inscannen van de gevel van een pand

MBH Consult scande van diverse panden de gevels in. Hiervan maakten we een 3D-model. Dit gebeurt vaker bij renoveren en verduurzamen. Met een 3D-model wordt de uitstraling van een nieuwe gevel zichtbaar. Het maken van 3D-scans en 3D-modellen heeft diverse voordelen. Wanneer u met precieze maatvoering tekent, kunt u scherp inkopen. Bovendien kunt u verspilling tegengaan. Dit is goed voor het milieu en uw portemonnee.

3D-model staalconstructie

Tegenwoordig werkt iedereen met 3D-tekensoftware. De reden hiervan? Van veel oudere panden zijn geen 3D-staaltekeningen beschikbaar. Staalbouwers kunnen met een 3D-model nauwkeurig panden aanpassen. Of panden uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan de verzwaring van een constructie voor zonnepanelen. Of voor een kraanbaan. Er zijn verschillende redenen om een 3D-model van de staalconstructie te maken.

Circulair hergebruik van materialen

MBH Consult ziet een ontwikkeling naar een circulaire economie. Dat biedt voordelen: een daarvan is het hergebruiken van materialen. Want door het inscannen van slooppanden, krijgt u inzicht in de afmetingen van gebruikte materialen. Dit is dan weer handig voor een database. Hierdoor is het mogelijk om een staalconstructie te vermaken en hergebruiken. U hoeft het materiaal dus niet weg te gooien.

Wij geloven sterk dat circulariteit valt of staat met anders durven denken. Niet meer denken in ‘zo doen we het altijd al’, maar denken in kansen en mogelijkheden. Dat is de kern. Met deze kern bereidt u zich voor op de toekomst. Want circulariteit, de circulaire economie, dat is de toekomst!

Gelooft u ook in een circulaire economie? Wilt u meer informatie over 3D-scans en 3D-modellen? Wij adviseren u graag. Neem contact met ons voor vrijblijvend advies

2024 Alle rechten voorbehoudenWebvriend - Jouw antwoordRealisatie Webvriend