Renoveren en verduurzamen: wat zijn de mogelijkheden?

Wilt u graag uw pand of woning renoveren of verduurzamen? Wij denken in mogelijkheden. Uw ambitie en wensen staan centraal. Er zijn veel opties, zeker met subsidie!

Mogelijkheden van renoveren en verduurzamen

Gevelupgrading

Het toepassen van nieuwe gevelbekleding verfraait niet alleen uw pand, maar zorgt ook voor een hogere isolatiewaarde. U komt in aanmerking voor fiscale aftrek én het bespaart stookkosten. Met onze 3D laserscanner brengen wij uw pand digitaal in kaart. Het maakt uw gevelupgrade visueel met een aantal impressies.

Zonnepanelen

Wilt u meer energieneutraal worden? Zonnepanelen zijn een vaak voorkomende stap. Subsidies maken het een aantrekkelijke investering. MBH Consult werkt een helder en overzichtelijk plan voor u uit. Met onze vaste partners voeren we het bouwkundig uit.

Dakisolatie

Is uw dakbedekking aan vervanging toe? Of gaat u zonnepanelen installeren? In beide gevallen is het de overweging waard om uw dakisolatie te verhogen. U kunt hiermee uw stookkosten flink verminderen. Bovendien biedt dakisolatie mogelijkheden tot fiscale aftrekposten. MBH Consult zorgt voor een kwalitatief plan om te renoveren en verduurzamen.

Warmtepomp

Warmtepompen zijn er in vele soorten en maten. Ook voor uw object is er een oplossing voor handen. We maken voor elk project een passend plan en berekenen welke middelen het meest effectief zijn. De juiste investering, voor het juiste product, waarmee uw pand energiezuiniger wordt. Renoveren en verduurzamen biedt u veel voordelen!

Nog veel meer, zoals:

  • LED-verlichting;
  • Hogere U-waarde glas;
  • Energiezuinige apparatuur;
  • Waterbesparende apparatuur.

Subsidie voor renoveren en verduurzamen

Het renoveren en verduurzamen van uw pand hoeft u niet volledig uit eigen zak te betalen. De overheid heeft hier verschillende regelingen voor. De Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++ subsidie) is speciaal voor bedrijven en (non-)profitinstellingen in de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en gebouwde omgeving. De SDE++ subsidie is bedoeld voor bedrijven die hun CO2-uitstoot willen verminderen of hernieuwbare energie gaan produceren.

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparen (ISDE subsidie) is voor particuliere woningeigenaars en zakelijke gebruikers. De ISDE subsidie is geschikt voor de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen en isolatiemaatregelen bijvoorbeeld. In 2022 trekt de Nederlandse overheid €258 miljoen uit voor de ISDE subsidie.

Met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) kunt u een adviseur inhuren voor energieadvies. Uw bedrijf komt op basis van een aantal voorwaarden in aanmerking voor de Subsidieregeling Verduurzaming MKB. De SVM vergoedt maximaal €750,- netto van het energieadvies.  Het is ook bedoeld voor de uitvoering van de maatregelen. Hoe u dit effectief in kunt zetten? MBH Consult biedt deskundig subsidie energiebesparing advies!

2024 Alle rechten voorbehoudenWebvriend - Jouw antwoordRealisatie Webvriend