ISDE subsidie 2022

In 2022 trekt de Nederlandse overheid €258 miljoen uit voor ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE). Het is de bedoeling om met de ISDE subsidie de verduurzaming van woningen en bedrijven te stimuleren. Dat is uiteraard een goede zaak!

ISDE subsidie aanvragen

De ISDE regeling biedt huiseigenaren, VVE’s, MKB-bedrijven en andere zakelijke partijen een tegemoetkoming in de kosten. De ISDE subsidie aanvragen als particuliere of zakelijke partij? Dat kan voor de volgende zaken:

  • De aanschaf van een warmtepomp en/of zonneboiler
  • Isolatiemaatregelen voor woningen en bedrijfspanden
  • Zonnepanelen en (kleine) windmolens (kleine zakelijke partijen)
  • Aansluiting op een warmtenet (VVE’s)

Onbenut ISDE budget 2021

In 2021 was het ISDE subsidiebudget €164 miljoen. Op basis van de eerste budgetclaims, is hier ‘slechts’ €108 miljoen van geclaimd. Kortom, we laten met zijn allen bijna €56 miljoen onbenut! Met dit gegeven is de verhoging van het ISDE subsidiebudget voor 2022 opvallend. Er is in potentie dus een enorm bedrag op te halen, want bij eenzelfde score in 2022 laten we €150 miljoen onbenut!

Opvallend is dat particulieren het goed doen in 2021. Van het geclaimde budget nemen particulieren het grootste gedeelte voor hun rekening.

Grote kans voor de ISDE subsidie 2022

De onbenutte ruimte van het ISDE subsidiebudget in 2021 en de uitbreiding van het budget voor 2022 bieden volop kansen. De kans op een afwijzing, vanwege het bereiken van het budgetplafond, is niet erg groot. Voor diverse partijen biedt de ISDE-lijst met subsidiabele mogelijkheden een grote kans. De tegemoetkoming in de kosten kan oplopen tot wel 20%.

Dat neemt niet weg dat de investering in het verduurzamen van uw woning of bedrijf mogelijk nog steeds fors is. De tegemoetkoming zorgt er wel voor dat de terugverdientijd van de investering aanzienlijk korter wordt.

Wij roepen dan ook op: pak die kans!

Advies nodig?

Heeft u hulp nodig om een en ander helder te krijgen? Uiteraard kunnen wij u daarbij helpen. Wij zijn gespecialiseerd in plannen voor renoveren en verduurzamen. Met ons ISDE subsidieadvies krijgt u maximaal rendement uit elke euro. Neem vrijblijvend contact met ons op!

2024 Alle rechten voorbehoudenWebvriend - Jouw antwoordRealisatie Webvriend