Uitdagingen van de circulaire economie

In het artikel ‘Analyse: Toekomst van de Economie’ delen wij onze visie op de uitdagingen van de circulaire economie. Het artikel verscheen op maandag 30 augustus in het Financieele Dagblad én digitaal.

Circulariteit kan meetbaar gemaakt worden. Wij betogen dat de BREEAM-certificering hierin een betrouwbaar en objectieve methode is. Lees deze uitgave én ons artikel middels deze link.

‘Analyse: Toekomst van de Economie’

Circulaire oplossingen zijn aan de orde van de dag. De term komt te pas en te onpas voorbij in brochures en reclame-uitingen en veel bedrijven claimen er iets mee te doen. Daarmee lijkt het dus alsof er al enorm veel circulair gebouwd wordt, maar is dat eigenlijk wel zo?

“We zien nu dat heel veel bedrijven circulaire oplossingen hebben, maar in de praktijk blijkt de oplossing slechts deels circulair te zijn”, vertelt Patrick van Manen, mede-oprichter van MBH Consult. “Staal kan je bijvoorbeeld wel omsmelten en opnieuw gebruiken, maar ik heb nog geen ovens gezien die niet werken op fossiele brandstoffen. Op dit moment is dit nog niet volledig circulair.”

We zijn er dus nog niet en het is van groot belang dat bedrijven daar ook eerlijk over zijn. “Als bedrijven blijven roepen dat ze circulaire oplossingen bieden voor de bouw, denkt de samenleving dat we er al zijn, maar dat is dus niet het geval”, vertelt Van Manen. “Beter zou zijn als ze juist transparant kunnen communiceren over de uitdagingen waar ze tegenaan lopen.”

Meer lezen over uitdagingen van de circulaire economie? Hieronder vindt u het complete interview.

Hulp nodig bij uitdagingen?

Nieuwsgierig naar onze visie? Nieuwsgierig naar hoe wij u kunnen helpen met uitdagingen van de circulaire economie? Neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking!

2024 Alle rechten voorbehoudenWebvriend - Jouw antwoordRealisatie Webvriend