Hoe werkt een vleermuisonderzoek?

Zijn er vleermuizen te vinden in het projectgebied? Dat kan de conclusie zijn van de Quickscan Flora en Fauna. We doen dan vervolgonderzoek. Daarmee tonen we aan welke soorten dit zijn, waar zij voorkomen en hoe ze het gebied gebruiken. Het bepaalt de vervolgstappen voor uw project.

Over vleermuisonderzoek

Vleermuizen zijn in Nederland een beschermde soort. Als ze in uw plangebied voorkomen, is vervolgonderzoek noodzakelijk. We onderzoeken de verblijfplaatsen, vliegroutes en voedplekken. Daarbij houden we het Vleermuisprotocol 2021 aan. Het onderzoek bestaat meestal uit vier of vijf nachtelijke bezoeken. Vleermuizen hebben verschillende verblijfplaatsen: zomer-, winter-, kraam- en paarverblijfplaatsen.

Onderzoeksperiodes:
– 15 mei tot 15 juli (zomer- en kraamverblijfplaatsen)
– 15 augustus tot 30 september (paarverblijfplaatsen)

De volgende stappen

Het vleermuisonderzoek bepaalt de volgende stappen in het project. Het is mogelijk dat een ontheffingsaanvraag nodig is. Daarmee kunt u toch verder, maar niet zonder werkprotocol. We begrijpen dat u zich hier liever niet mee bezig houdt. Daarom doen wij dat voor u. Wij zorgen voor grondig onderzoek, deskundige begeleiding en snelle resultaten.

2024 Alle rechten voorbehoudenWebvriend - Jouw antwoordRealisatie Webvriend