ISDE voor particulieren

€164 miljoen

De overheid trekt in 2021 €164 miljoen uit om de verduurzaming van woningen en bedrijven te stimuleren. Dat is uiteraard een goede zaak. Dit biedt huiseigenaren, VVE’s, MKB-bedrijven en andere zakelijke partijen een tegemoetkoming in de kosten. Wat komt hiervoor in aanmerking?

  • de aanschaf van een warmtepomp en/of zonneboiler
  • isolatiemaatregelen voor woningen en bedrijfspanden
  • zonnepanelen en (kleine) windmolens (klein zakelijke partijen)
  • Aansluiting op een warmtenet (VVE’s)

Onbenut

In 2020 was het ISDE budget €100 miljoen. Op basis van de eerste budgetclaims, is hier ‘slechts’ €70,2 miljoen van geclaimd. Kortom, we laten met zijn allen bijna €30 miljoen onbenut! In dit licht beschouwende is de verhoging van het budget voor 2021 wel opvallend. Er is in potentie dus een enorm bedrag op te halen, want bij eenzelfde score in 2021, laten we bijna €100 miljoen onbenut!

De particulier doet het goed

Opvallend is dat de particulieren het goed doen in 2020. Van het geclaimde budget nemen particulieren ruim 2/3e voor de rekening. Veruit het grootste aandeel hierin is de aanschaf van een warmtepomp. Dit komt vooral voort uit nieuwbouw woningen, welke verplicht gasloos gebouwd moeten worden.

Kansen

De onbenutte ruimte van 2020 en de uitbreiding voor 2021 biedt volop kansen. Een afwijzing vanwege het bereiken van het budgetplafond, die kans is niet erg groot.

Voor diverse partijen biedt de lijst met subsidiabele mogelijkheden een grote kans. De tegemoetkoming in de kosten kan oplopen tot wel 20%. Dat neemt niet weg dat de investering mogelijk nog steeds een forse is. Echter, de tegemoetkoming zorgt er voor dat de terugverdientijd van de investering aanzienlijk korter wordt.

Wij roepen dan ook op: Pak die kans!

Heeft u hulp nodig om een en ander helder te krijgen? Uiteraard kunnen wij u daarbij helpen. Bel of mail gerust en geheel vrijblijvend!

Heeft u vragen?

Heeft u vragen? Wilt u meer informatie? Wij helpen u graag verder!

Neem gerust contact met ons op. Vrijblijvend staan wij u te woord.

2021 Alle rechten voorbehoudenWebvriend - Jouw antwoordRealisatie Webvriend